Financieel misbruik ouderen

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) is onlangs samen met de banken een nieuwe campagne gestart om financieel misbruik van ouderen tegen te gaan. Notarissen zijn steeds meer alert op financieel misbruik. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) is anderhalf jaar geleden dan ook de campagne wievandedrie.nl begonnen. Hiermee wil de beroepsorganisatie Nederlanders wijzen op het belang van een levenstestament.
Ouderen kunnen op allerlei manieren slachtoffer worden van financieel misbruik. Bijvoorbeeld als een bekende een paar boodschappen doet voor zichzelf met de pinpas van de buurvrouw voor wie hij zorgt. Of een familielid die een oudere bezoekt en geld uit de portemonnee haalt op een onbewaakt ogenblik. Ook komt het voor dat iemand druk uitoefent op een oudere om in het testament te worden opgenomen. De campagne is bedoeld om financieel misbruik van ouderen uit de taboesfeer te krijgen. Zodat het beter kan worden voorkomen of het zo snel mogelijk te herkennen en te stoppen. (bron: KNB).
U kunt zelf de regie houden door tijdig een levenstestament te maken. Kijk hier voor meer informatie over een levenstestament.

Deze pagina delen

Offerte aanvragen?

Het opmaken van een akte is geen standaardwerk. Vult u daarom het offerteverzoek zo volledig mogelijk in.